OM CABLEGROUP ELECTRONICS

Vår historia

Ljusprofilen startades 1981 av Rune Hansson, verksamheten bedrivs i egna lokaler i Berghem sedan 1982. Berghem är ett litet samhälle som ligger i Marks Kommun, Västergötland.

Företagsidén var från början att bygga kundanpassad scenbelysning för dansband och artister, vilket har utvecklats till att vi idag tillverkar uttagsboxar, multikablar m.m. för fast och mobilt bruk inom både teater och turnerande verksamhet. Men vår huvudsakliga sysselsättning är kablagetillverkning för industrin, samt monteringsarbeten.

Ägarbyte

2016 tar Frank Johansson tar över ägandet efter Rune Hansson som går i pension tillsammans med sin fru.I samband med detta byter vi vårt namn till Cablegroup electronics, uppdaterar vår grafiska profil samt bygger ny hemsida. Adiga AB som är ett bolag i konsultbranschen blir delägare med 25%. Frank har ett förflutet i tillverkningsindustrin de senaste 30 åren som ledare. Adiga AB är ett bolag som jobbar med konsulter inom produktutveckling , strategiskt inköp mm. Fördelarna är fler, vi har tillgång till duktiga tekniska ingenjörer, strategiskt inköp, bokföring mm och ett säljkontor i centrala Göteborg.

Offertförfrågan